korutaiteen toimijoita

Korutaiteen kenttä on suhteellisen pieni, mutta erittäin aktiivinen. Korutaiteilijat, yhdistykset ja muut toimijat järjestävät aktiivisesti näyttelyitä ympäri Suomea ja maailmaa. Sivustolla tuodaan esiin korutaiteilijoita, tapahtumia ja toimijoita sekä heidän yhteystietojaan.

Jos haluat omat yhteystietosi sivustolle, niin ota yhteys ylläpitäjään. Ylläpitäjän yhteystiedot löytyvät ylävalikon alta omasta valikostaan.

Yhdistyksiä, järjestöjä ja muita toimijoita

Korutaideyhdistys – Korutaideyhdistys kokoaa yhteen suomalaisia korutaiteilijoita ja tuo esiin nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa ja ulkomailla. Sivulla on tietoa yhdistyksen toiminnasta ja kuvia jäsenten teoksista.

Saimaan ammattikorkeakoulu – Saimaan ammattikorkeakoulu kouluttaa korutaiteilijoita ja he valmistuvat nimikkeellä Kuvataiteilija (AMK)

Klimt – Klimtin internetsivut tarjoavat erittäin kattavan katsauksen kansainvälisiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa. Sivuston kautta on myös mahdollista ostaa teoksia.

Garagegalleria Perigato – Lappeenrannassa toimiva garagegalleria, joka esittelee korutaiteen lisäksi laaja-alaisesti eri taiteenaloja.

Näyttelyitä

KORU4 International Jewellery Event 2012 Imatralla järjestetty korutaiteen triennaali antoi vieraille mahdollisuuden tutustua korutaiteeseen näyttelyn, seminaarin ja työpajojen kautta.

Tuhkaa ja timantteja Designpääkaupunkivuoden hanke toi korutaidetta esiin Suomessa ja Ruotsissa. Hankkeeseen sisältyi näyttelyitä, luentoja ja mm. pop-up -kauppoja. Näyttelyistä tehtiin myös julkaisu, jonka voi tilata osoitteesta http://www.humak.fi/tutkimus/julkaisut/julkaisutilaukset

 

Korutaiteilijoita

TROPHY – Viivi Mannisen ja Minna Markkasen Facebook -sivusto